Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Вести

curricula-vestВо тек е уписот на Онлајн професионалната програма за иновативен менаџмент. лидерство и стратегиски комуникации - е-ПРОФМАН. Програмата е наменета за студенти и млади професионалци до 35 години и нуди целосни стипендии. 

На 15 ноември ќе биде организирана панел дискусија на која ќе бидат презентирани 11 документи за јавни политики кои граѓанските организации ги подготвија во рамки на проектот “Граѓаните во Собранието: Законодавни иницијативи за човекови права” а имаат за цел приближување на граѓанското општество до Собранието.

vs-vesti-vest-3На 10 ноември беше организиран брифинг за новинари со цел да се пренесат наодите од истражувањата коишто 12-те граѓански организации ги рефлектираа во документи за јавни политики а кои се однесуваат на различни општествени теми: (не)заштитени права на пациенти, последици за граѓаните од неефективно судство, недостаоци во здравствената и социјална заштита, дискриминација на студенти, малолетнички бракови и др.

vs-priracnik-javni-politikiПредавачи на Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, во соработка со Вестминстер фондацијата за демократија изработија Прирачник за истражување и за пишување документи за јавни политики кој има за цел да им помогне на граѓанските организации кои сакаат да иницираат општествена промена, базирана врз истражување и аргументи со коишто ќе ја оправдаат таа промена. Тој се состои од насоки и совети што ги објаснуваат сите фази на истражувањето, почнувајќи од неговото планирање, реализација и пишување на документот за јавни политики (Policy paper) и на резимето на јавната политика (Policy brief).

13995485 1897873383773302 441290221359024537 o12 граѓански организации бараат да се променат или да се донесат нови закони со коишто граѓаните полесно ќе си ги остварат своите права. Барањата се однесуваат на различни области: промена на политиките за социјална помош, регулирање на правата на пациентите со ретки болести, превенција од злоупотреби на детски бракови, јакнење на правните механизми за спречување говор на омраза, антидискриминација и сл.

logo-e-profmanОнлајн програмата за професионален развој за иновативен менаџмент, лидерство и стратегиски комуникации - е-ПРОФМАН започна со запишување на студенти. Во рамките на едногодишната програма, млади професионалци и студенти можат да усовршат менаџерски, лидерски и комуникациски вештини потребни за конкурентното бизнис опкружување.