Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Медиумите за нас

Младите се поделени во ставовите за тоа дали можат да препознаат вистинска од пара-вест. Според некои, вината е кај новинарите и нивното необјективно известување за одредени настани. Други, пак, сметаат дека сепак знаат да ги препознаат грешките во новинарското известување и дека тие не се разликуваат многу од возрасните кога станува збор за медиумска писменост.

Средбата се одржа по повод првиот медиумски ден на средношколците, а ја организираа Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и средношколскиот весник „Медиум“. Освен печатен медиум, на овој ден стотина средношколци ќе посетат и неколку други типови медиумски редакции - телевизија, радио и веб-портал.

При посетата тие имаа можност да дознаат како тече работниот ден на редакцијата, да се запознаат со процесот на креирање на медиумските содржини и да поразговараат со новинарите и уредниците за тоа со какви предизвици се соочуваат во работата.

Средношколци учествуваа во програмата во живо на Радио Метрополис на Медиумскиот ден за средношколците. Медиумскиот ден го организираше Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, во соработка со МТВ, Радио Метрополис и Сити Радио, Телеграф.мк и Нова Македонија. Настанот се реализираше во рамки на проектот „(Де)конструирај ги медиумите“, поддржан од Амбасадата на САД во Македонија.

Средношколци учествуваа во програмата во живо на Сити Радио на Медиумскиот ден за средношколците. Медиумскиот ден го организираше Високата школа за новинарство и за односи со јавноста, во соработка со МТВ, Радио Метрополис и Сити Радио, Телеграф.мк и Нова Македонија. Настанот се реализираше во рамки на проектот „(Де)конструирај ги медиумите“, поддржан од Амбасадата на САД во Македонија.