Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Препораки
Едно е сигурно! Односите со јавноста се „модерни“ во Македонија. БУМ-от се случува од срамежливите „франшизни“ почетоци пред десетина години, но особено последниве 4-5 години.
Скромната субјективна проценка е дека во моментов имаме барем 200 до 300 луѓе кои или се нарекуваат себеси PR практиканти, или мислат дека работат PR, или работат а можеби не ни знаат дека дел од она што го работат влегува во некоја дефиниција на PR-от. Сиве овие луѓе работат по маркетинг или PR агенции, компании, организации, НВО-а, владини и невладини институции, по медиуми, или пак не работат никаде конкретно, ама ете „имаат слободно време“… . Некои ова го нарекуваат маркетинг, или „вие нешто со медиумите“, или „пропаганда“, или „дотерување“, или „комуникации“, или „spin докторување“… . Така, односите со јавноста во Македонија од „модерни“ преминуваат во „хаос“. Затоа кај нас се толку драгоцени пионерските напори како овој на Високата школа за новинарство и за односи со јавностa на МИМ – да се внесе Дефиниција, Професионалност, Теорија и Добра практика.“