Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Проекти - Архива

„Multi via media“ е проект којшто ја јакне меѓуетничката комуникација меѓу средношколците од Македонија преку користење на мултимедијални алатки. Проектот со креативни и забавни активности ја подига свеста кај младите дека тие иако потекнуваат од различни заедници, сепак споделуваат заеднички потреби и интереси кои се побројни и позначајни од нештата што ги раздвојуваат.

Проектот опфаќа:

•    Петдневна работилница во Охрид. Триесет средношколци со различна етничка припадност од цела Македонија изработуваат мултимедијални продукти, по принципот „научи преку работа“, на теми поврзани со спорт, забава, театар, уметност и културно наследство.

•    Средношколска повеќејазична веб платформа. На веб платформата ученици од целата земја дискутираат и прикачуваат мултимедијални содржини на сопствениот јазик на различни теми. Интернет страницата е отворена и лесно достапна за сите средношколци и тие самите ќе ја дизајнираат преку изработка на мултимедијални продукти.

•    Награден конкурс за најдобар мултимедијален производ. Средношколците можат да добијат награда за нивната креативност и иновативност на конкурс на тема поврзана со меѓуетничките односи во земјата. Учениците можат да ги изразат своите ставови и перцепции во однос на другите заедници кои живеат во Македонија.

•    Еднодневна работилница во Скопје. Средношколците можат самите да изготват Национална младинска декларација за подобрување на меѓуетничките односи.

Проектот се спроведува во соработка со Македонскиот институт за медиуми (МИМ), Министерството за образование и наука (МОН) и Бирото за развој на образованието (БРО), а со финансиска поддршка на Амбасадата на САД во Република Македонија.