Pricing Table Particle

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change
 • Basic
 • Standard Compliant Channels
 • $50
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 1 GB of space
 • Support at $25/hour
 • Sign Up
 • Premium
 • Standard Compliant Channels
 • $100
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 10 GB of space
 • Support at $15/hour
 • Sign Up
 • Platinum
 • Standard Compliant Channels
 • $250
 • Completely synergize resource taxing relationships via premier market
 • 30 GB of space
 • Support at $5/hour
 • Sign Up
Вести

Студентите ја посетија спомен-собата на Крсте Петков Мисирковна со цел да дознаат повеќе за неговиот придонес за македонскиот јазик.

Освен со „библијата“ на македонскиот јазик, книгата „За Македонците работи“, студентите се запознаа и со детали од приватниот живот на Мисирков, но и со тоа како политиката влијае врз лингвистиката. Така, гробот на човекот кој целиот свој живот се борел за македонскиот јазик и Македонија, сега се наоѓа во Бугарија.

Спомен-собата се наоѓа во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, кој е основан во 1953 година со цел сестрано да го проучува македонскиот јазик, да ги поттикнува творечките потфати во таа област и да се грижи за усовршување на научните и на стручните работници во него.

Посетата се реализираше во рамки на предметот Современ македонски јазик 2.

Повеќе слики од настанот